Ferrer es ressent de la lesió al colze i no estarà a Valencia

0
David Ferrer renuncia a Valencia - Diari Catala
David Ferrer va comunicar la seva decisió en una roda de premsa juntament amb el director del torneig / Lea Weil
David Ferrer renuncia a Valencia - Diari Catala
David Ferrer va comunicar la seva decisió en una roda de premsa juntament amb el director del torneig / Lea Weil

David Ferrer es ressent de la lesió que el va tenir de baixa durant dos mesos aquest estiu i decideix no jugar per motius de salut

El tenista espanyol David Ferrer va confirmar ahir en roda de premsa la seva renuncia a participar a l’Open Valencia 250, un certamen que ha guanyat en tres ocasions i al qual es presentava amb la intenció de certificar la seva presència al Masters de Londres, que reuneix als vuit millors jugadors de l’any sota la denominació d’Association of Tennis Professionals (ATP) World Finals. El motiu de l’absència al torneig ‘de casa seva’, en el qual partia com a primer cap de sèrie, és la necessitat de recuperar-se d’uns problemes al colze que ja el van inhabilitar per a la competició durant aquest estiu.

Ferrer es ressent de la lesió que el va tenir de baixa dos mesos i mig després de Roland Garros, i que li va impedir disputar entre d’altres, els Masters 1000 de Montreal i Cincinnati i el torneig de Wimbledon, enquadrat als de categoria Grand Slam. Malgrat un bon retorn en el qual es va proclamar campió a Kuala Lumpur i a Viena amb bones sensacions i sense limitacions físiques, l’espanyol ja avisava aquesta setmana que les molèsties havien tornat a aparèixer: “M’estic tractant un altre cop del colze perquè arrossego unes molèsties, si estic en condicions jugaré però si no, miraré per la meva salut en primer lloc”.

Finalment, el tenista de Xàbia, vuitè de la classificació global i setè a l’anual, ha decidit aturar-se per no agreujar les seves dolències, i va argumentar que “després de quatre setmanes molt intenses, després d’haver parlat amb el meu equip, amb els metges i amb els ‘fisios’, he decidit no jugar perquè m’he tornat a ressentir dels problemes al colze. Ara, amb el perill que se’m presenta, he pres aquesta decisió. És una lesió perillosa i és una llàstima perquè si hi ha un torneig que em fa mal no poder disputar és aquest, sempre ho he donat tot per poder-hi estar”.

Ferrer, que a més és copropietari del torneig juntament amb Juan Carlos Ferrero, expressava el seu descontent afirmant que “em sap greu, primer, pel públic, que crea un ambient espectacular de tennis; segon, per l’organització, que tant treballa per poder-lo dur a terme; i tercer, perquè no sabem si aquest serà l’últim any del Valencia Open, i això em fa molt de mal. Tant de bo no sigui així i als propers anys pugui tornar a ser aquí”.

Serrahima veu difícil pensar en 2016

A les lamentacions de Ferrer es van afegir les de David Serrahima, director executiu del Valencia Open, que explicava la situació del torneig, que corre el risc de desaparèixer pels problemes econòmics que s’està trobant a causa de la falta d’acord amb la Generalitat Valenciana. A l’organització del certamen se li deu un milió i mig d’euros que es va pactar l’any passat com a patrocini de la institució, a més de 350.000 d’aquest, ja que, a més d’haver-ne reduït l’assignació, encara no s’han entregat. Com a afegit, l’organització s’ha trobat amb la impossibilitat de comptar amb l’Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències per a col·locar la pista central de la competició, ja que el seu deteriorament hi impedeix l’activitat per motius de seguretat.

Així, des del torneig es reclama a la Generalitat un patrocini institucional de, com a mínim, un milió d’euros per a que aquest pugui continuar a Valencia. A causa de totes aquestes dificultats, l’organització s’ha vist obligada a reduir la categoria del certamen de 500 a 250, després d’un canvi realitzat amb Viena, per estalviar-se prop d’un milió més en premis. “És molt difícil pensar en 2016 quan no ens han donat solució al 2014 i al 2015. Em sembla que és indiscutible que l’afició del tennis està amb nosaltres, el diumenge de la prèvia vam penjar el cartell de ‘no hi ha entrades’, fet que molt pocs tornejos poden assolir”, comentava Serrahima. “Si mirem la realitat del mercat, a Barcelona, l’Ajuntament està aportant un milió d’euros pel Godó, i l’Ajuntament de Madrid, diversos milions pel seu Masters. Aquesta és la realitat del mercat del tennis, els tornejos necessiten ser projectes de la ciutat, de la Comunitat, del país. No funcionen només amb patrocinis, necessiten ser un projecte molt més global” va finalitzar.