La Festa de les Corals arriba a Barcelona per ‘Pasqua Granada’

0
Festa de les corals/TWITTER | Diari Català
Foto: Festa de les corals/TWITTER

La gran festivitat de la primavera omple de música als barris catalans

La ‘Pasqua Granada’ és la gran festa de la primavera. El pas del temps ha canviat molt les tradicions que se celebraven durant aquesta època de l’any però, encara que amb diferent fortuna, encara es continuen celebrant ‘caramelles’, enramades, romiatges i ‘aplecs’ que celebren la volta del bon temps.

El que no s’ha perdut en absolut és la tradició de l’ou de Pasqua, el principal element decoratiu i símbol de la vida i la fertilitat. D’altres tradicions es troben relacionades amb les reproduccions gegants de forquilles, ganivets, culleres, però també de destrals, serres, claus angleses i eines d’altres oficis.

És una de les singularitats de les cercaviles dels cors que cada any tenen lloc en diversos barris de Barcelona per Pasqua Granada en aquest pròxim cap de setmana.

La Festa dels Cors o Festa de les Corals és una singular celebració popular, única a Catalunya i nascuda als barris de Barcelona, que té lloc per Pasqua Granada.

Organitzada per les Agrupacions Corals Humorístiques o Cors, els membres de les colles surten en cercavila i, ben posats amb el seu vestit que els caracteritza, desfilen pels carrers per acomiadar-se dels amics i familiars veïns.