L’esdeveniment català acull activitats dedicades al medi ambient

La Festa Major de Nou Barris (Barcelona) arrencarà aquest dimarts i fins al 22 de maig amb activitats dedicades al medi ambient i a l’economia social, ha explicat aquest dilluns l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Durant sis dies, aquest districte barceloní s’omplirà amb tallers, música, teatre, circ, dansa i activitats divulgatives sobre estalvi i eficàcia energètica, entre d’altres, així com amb el mercat Importa, on s’exposaran productes de pagès, articles de segona mà i artesania.

El pregó de les festes tindrà lloc aquest divendres al pati de la seu del districte, i anirà a càrrec del membre del col·lectiu Iaioflautes de Nou Barris Juan Navarro, que farà una repassada de la lluita veïnal en aquesta part de la ciutat.

El programa de les festes té un concert de grups de rock del districte, que aquest divendres actuaran a la plaça Major de Nou Barris, i amb una projecció de curtmetratges a la biblioteca Zona Nord.

Aquest diumenge tindrà lloc la dotzena caminada popular, organitzada pel Club d’Atletisme de Nou Barris, que ha preparat un recorregut de sis quilòmetres amb sortida i arribada a la plaça Major.

El consistori té previst de cara a les festes l’any que ve posar en marxa un procés participatiu amb entitats veïnals i del territori per elaborar un programa més plural, obert i descentralitzat.