Parlon deixa via lliure a Miquel Iceta | Diari Català

Pedro Sánchez hi participarà un dia abans de les eleccions autonòmiques a Galícia i el País Basc i a una setmana del Comitè Federal del PSOE.

L’acte, que començarà a les 12.20 hores, també estarà marcat per la disputa del lideratge del PSC que protagonitzen l’actual primer secretari, Miquel Iceta, i la número dos del partit i alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), Núria Parlon.

Està previst que intervinguin davant de la militància tant Sánchez com Iceta i Parlon, a més de l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez: hauran de mesurar els seus discursos tenint en compte que coincideix amb la jornada de reflexió per les eleccions gallegues i basques.

Iceta i Parlón han començat a recollir avals per concórrer a les primàries que el PSC farà el 15 d’octubre amb la incògnita per saber si els militants apostaran per la renovació que defensa ella o l’experiència i consolidació que abandera ell.

Sánchez al Comitè Federal

Sánchez es troba actualment qüestionat per diversos líders i barons socialistes que consideren que no pot intentar formar un govern alternatiu amb 85 diputats, un debat que protagonitzarà el Comitè Federal del partit.

Per saber si aquestes veus crítiques internes són compartides per la majoria de les files socialistes, el líder del PSOE estudia proposar en el conclave de l’1 d’octubre que es faci una votació el 23 d’octubre entre els militants per elegir a un nou secretari general.

Amb aquesta estratègia avançaria la batalla pel lideratge que la majoria del PSOE considera inevitable i, a més, s’anticiparia als crítics amb la seva direcció, tenint en compte que la immediatesa de terminis d’aquesta maniobra complica la consolidació d’una candidatura alternativa.