El festival 27 Guitar Bcn obrirà la seva edició de 2016 avui amb Luis Eduardo Aute

Aute obrirà una nova edició del festival ’27 Guitar Bcn’ que tindrà a Ludovico Einaudi, Noel Gallagher, James Bay, Buenavista Social Club, Quimi Portet i Tomatito en més d’una desena de sales de la ciutat fins al 15 de juny.

El festival arrencarà amb el recital de l’homenatjat Luis Eduardo Aute al Palau de la Música, un concert inaugural molt especial després de ser l’artista referent per a moltes generacions.

Aquesta mateixa jornada en un petit format delicatessen –de fins a 140 localitats– estarà la canadenca Lindi Ortega a la Barts, i la setmana següent es podrà veure en el marc del festival l’espectacle acústic An Evelaning with Greg Dulli.


Obrirà març el multiinstrumentista Adrian Belew Power Trio a Biquini amb la seva gira europea, la mateixa jornada que els parisencs d’electro-swing de moda Caravan Palace estaran a la sala Barts amb el seu últim treball ‘Robot face’.

Projecte especial d’Adrià Puntí

El cantautor de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) Ramon Mirabet presentarà el seu nou disc el 10 de març, i Adrià Puntí prendrà el relleu en l’Auditori 2 amb el projecte dissenyat per al festival que desplegarà en dos concerts diferents –amb un abonament unificat–.

Prendrà Razzmatazz l’artista de moda James Bay el 12 de març amb el seu nou disc, i la malaguenya Vanessa Martin estarà amb ‘Crónica de un baile’ repetint aventura abans de tornar a l’estudi.

S’apoderaran de l’Auditori del Fòrum Buenavista Social Club el 4 d’abril en la seva gira d’absoluta comiat ‘Barcelona hasta sempre!’ a la capital catalana, que al costat de Londres i Viena, han estat les ciutats escollides per al seu, aquesta vegada, assegurada comiat.

El gadità Juanito Makandé actuarà a la Barts el 9 d’abril amb el nou àlbum ‘Muerte a los pájaros negros’, i el mateix dia Noel Gallagher estarà al Sant Jordi Club amb el seu disc en solitari ‘High Flying Birds’.

Tornarà Ludovico Einaudi amb un concert de debut al Gran Teatre del Liceu amb el seu treball ‘Elements’, la mateixa jornada que Tindersticks estaran a l’Auditori amb el nou ‘The Waiting Room’, i l’endemà pertanyerà al guitarrista flamenc Tomatito a la Barts.

La jove Carmen Boza estarà en l’Auditori 3 amb ‘La mansión de los espejos’, i el 30 d’abril Revólver Acústico posarà a Carlos Goñi “en solitari amb guitarra i harmònica” a la Barts; mentre que Yann Tiersen torna a Barcelona en un concert amb piano i violí amb deu peces d’un disc encara no gravat al Palau.

El 6 de maig Blaumut tancaran la gira d”El primer arbre del bosc‘ a la Barts, Quimi Portet presentarà nou disc amb col·laboracions, i Carlos Sadness estarà a l’Apolo amb ‘La idea salvaje’.

El 21 de maig el festival presenta a un nou sextet que invita al ball: Animal amb el seu disc ‘Més enllà de les paraules’, mentre que el 15 de juny Rozalén tancarà el festival al Palau amb ‘Qui m’ha vist’.