El festival ‘Americana’, que es farà del 3 al 6 de març als cines Girona, projectarà la pel·lícula ‘Trumbo’

Al festival es podrà veure la pel·lícula ‘Trumbo‘ dirigida per Jay Roach i protagonitzada per Bryan Cranston (‘Breaking Bad’), ha informat aquest divendres l’organització.

La pel·lícula inaugural –que s’exhibirà al cinema Phenomena— serà ‘People Places Things’, una comèdia de James C. Strouse, nominada al Premi del Jurat a Sundance i protagonitzada per Jemaine Clement, actor de ‘Flight of the concords’.

La secció Americana Next, que projectarà ‘el més indie de l’indie’, tindrà sis produccions, entre ella l’inaugural, i American Tops, amb directors ja consolidats, tindrà vuit títols.

Es projectarà ‘Krisha’, estrenada a la setmana de la crítica de Canes i guanyadora del SXSW; ‘The Invitation’, guanyadora del Festival de Cinema de Sitges, i ‘Trumbo‘, per la qual Cranston està nominat als Oscars.

El gènere documental comptarà a la secció Americana Docs amb cinc pel·lícules, entre les quals figuren ‘Blood Brother’, guanyadora a Sundance, i la nominada als Oscars ‘Cartell Land’; la programació es completa amb 12 curtmetratges i un taller d’efectes especials per a nens a la secció Americana Kids.

El festival, que el 2015 va reunir més de 5.000 espectadors, tindrà la presència del productor i director de fotografia de ‘Tangerine’, Radium Cheung, el primer llargmetratge fet per iphone per estrenar en cines.