Festival de Circ de Figueres

0

Comença la cinquena edició del festival

El V Festival Internacional del Circ – Elefant d’Or – Ciutat de Figueres (Girona), el segon d’Europa, farà a partir d’aquest dijous i durant tot el cap de setmana la seva edició “més internacional” amb 24 atraccions i 84 artistes de 13 països, especialment de Rússia, la Xina i Ucraïna.

El festival donarà especial protagonisme a les disciplines aèries de la mà d’artistes xinesos i russos d’alt nivell tècnic i tindrà l’estrena internacional d’un espectacle de funambulistes sense protecció de la companyia Pyongyang, que mai ha sortit de Corea del Nord.

Festival de Circ de Figueres | Diari Catala
Foto: NATIONAL CIRCUS OF PYONGYANG FESTIVAL INTERNACIONAL

Entre els números destacats de l’esdeveniment, que acostarà l'”elit” del circ a l’espectador català, cal ressaltar el del Duo Volkov, que fa una dècada va revolucionar la disciplina de la corda aèria, i que tornarà a actuar després de la caiguda a vuit metres d’altura del ballarí al Festival Idol de Moscou.

El certamen, que ha posat al mercat 30.000 entrades, té un pressupost de 592.000 euros, amb 138.000 euros aportats per les administracions (23%), 374.000 per les taquilles (63%) i 80.000 per patrocinis privats (14%).

Els artistes competiran davant d’un jurat internacional format per 18 directors i experts en circ vinguts de tot el món, que estaran especialment atents a les dues semifinals –la Blava i la Vermella– i la final –espectacle d’Or– a la Gran Carpa 360 graus amb visibilitat total.

L’esdeveniment ha crescut molt, passant de poc més de 1.000 espectadors als espectacles que potencialment poden acollir a 30.000 espectadors, molt a prop dels que poden tenir el Festival de Circ de Montecarlo, el primer d’Europa.