Nova edició del Festival Orgues de Poblet

0
Festival Orgues de Poblet - Diari Català
Foto: Monestir de Poblet
Festival Orgues de Poblet - Diari Català
Foto: Monestir de Poblet

El Festival Orgues de Poblet arrenca amb l’actuació de l’holandès Ben Van Oosten

El Festival Internacional Orgues de Poblet va arrencar aquest dissabte amb un recital de l’organista holandès, Ben Van Oosten, que interpretarà peces de Bach, Mendelssohn, Lasceuz i Marchand en un concert que comença a les 20.30 hores. Aquesta tercera edició del festival Orgues de Poblet es fa al monestir de Poblet on transcorrerà entre octubre i novembre, amb alguns dels intèrprets més prestigiosos d’aquest instrument, segons ha informat l’organització en un comunicat.

El festival Orgues de Poblet té un caràcter especial perquè es realitza en un marc com el monestir de Poblet, de més de vuit segles d’història, i amb un orgue suís Metzler, que és l’únic d’aquest tipus que hi ha a Espanya. Els concerts estan programats segons les característiques especials de l’orgue de Poblet, que és adequat per a recitals del període barroc.

Després d’aquest concert inaugural de Van Oosten, la pròxima cita del festival Orgues de Poblet serà el 31 d’octubre, que suposarà una innovació en el sector en combinar la música de l’orgue, interpretat per Jan Willem Jansen, i l’acompanyament de la formació de cant gregorià Schola Antiqua.