Festivals de cinema al Novembre

0

Tres Festivals de cinema que visitar al Novembre, també amb família

22 Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa (16 al 22 de novembre)

Un dels primers Festivals de cinema es el 22 Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, tindrà lloc del 16 al 22 de novembre i comptarà amb dues seccions competitives aL’Alternativa Oficials (Llargmetratges i Curtmetratges). La secció L’Alternativa Paral·leles presentarà homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors del panorama de cinema nacional, i programació familiar. Per la seva part, L’Alternativa Hall oferirà programació gratuïta, rica i diversa al Hall del CCCB.

L’espai per la formació i el debat es desenvoluparà a L’Alternativa Activitats, amb simposi, masterclass, tallers de creació i taules rodones. També hi haurà formació als taller de la secció Escoles de Cinema i a L’Alternativa Professionals, les jornades professionals i d’assessorament de projectes que organitza cada any el festival.

 41 edició Filmets Badalona Film Festival (20 al 29 de novembre)

Filmets Badalona Film Festival | Diari Català
Foto: Filmets Badalona Film Festival

El Filmets Badalona Film Festival arribarà a la 41 edició amb la participació en la secció oficial de més de 250 pel·lícules de 48 països –cinc d’elles produccions de la població barcelonina– elegides d’entre més de 4.500 films inscrits.

Segons ha informat l’organització en un comunicat, el festival, que es farà del 20 al 29 de novembre, tindrà Suïssa com a país convidat d’aquesta edició, i les 250 produccions es podran veure en 27 sessions competitives diferents.

El jurat del certamen està liderat per la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, a més de la participació del cofundador del Festival de Curtmetratges Clarmont-Ferrand, Antoine López (França); l’actriu Eriko Takeda; l’actor Daniel Horvath, i la coordinadora de Barcelona Film Comissió, Montserrat Guiu.

El Meu Primer Festival (14 al 29 de novembre)

Un altre dels Festivals de cinema, bastant interessant és El Meu Primer Festival un festival internacional de cinema per als infants entre 2 i 12 anys, impulsat per l’associació Cultural MODIband. Planteja el coneixement d’un nou model de cinema. Aquell que no podem veure normalment a les sales de cinema comercial. Per això se centra en l’exhibició d’obres inèdites, també presenta un espai de participació i de diàleg pels nens.

Lloc: CCCB Teatre, Cinemes Girona, Verdi Park, Institut Francès, Phenomena i Filmoteca de Catalunya