La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) considera que Fernando Alonso no està en condicions òptimes per afrontar la cursa i no el permet competir a Bahrain

Proves de rapidesa mental, de memòria i de reflexes durant més d’hora i mitja. La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA), després de sotmetre Fernando Alonso als pertinents exàmens mèdics, ha conclòs que l’asturià no es troba en condicions òptimes per afrontar una cursa del Mundial de Formula 1 i no el permet competir durant el Gran Premi de Bahrain d’aquest cap de setmana.

Alonso, malgrat sortir il·lès de l’aparatós accident que va patir al Gran Premi d’Austràlia, no ha rebut el vist-i-plau dels metges. La sacsejada que va rebre va ser perillosa, molt perillosa, i tot i que ell es veia en condicions de disputar la cursa un comunicat de a FIA advertia que dos escàners de tòrax confirmaven que no existia la suficient recuperació dels signes per competir.

He intentado hasta el último minuto correr en Bahréin después del accidente de Australia, han sido días duros lógicamente después de un impacto tan grande pero hasta el último segundo pensaba solo en ayudar al equipo después del trabajo increíble que han hecho esta semana. Entiendo la posición de los doctores de la FIA y ahora intentaré ayudar con todas mis fuerzas a mi compañero @svandoorne para sacar el máximo partido al fin de semana. Gracias a todos?? I tried until the last minute to race in Bahrain after the accident in Australia, have been hard days logically after such an impact, but until the last second I try to race to help the team after the incredible work they have done this week. I understand the position of the FIA doctors ​​and now I will try to help my teammate @svandoorne to make the most of the weekend. Thanks to everyone ?? #mclarenhonda #oneTeam

Una foto publicada por Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) el

Així, Fernando Alonso torna cap a casa per recuperar-se i carregar piles pel Gran Premi de Xina, propera cursa. La FIA ha admès que l’asturià serà sotmès a noves proves mèdiques i que se li practicarà un nova exploració del pit a Xina.

Aquest és el segon Gran Premi que Fernando Alonso es perd des del seu debut a la Formula 1. L’anterior va ser la prova inaugural de la temporada passada, quan encara es trobava en procés de recuperació després de l’accident que va patir al Circuit de Barcelona-Catalunya durant la pretemporada.

Vandoorne el substitueix

Vinculat a Mclaren des del 2013, Stoffel Vandoorne formarà files amb Jenson Button sobre l’asfalt de Bahrain.  Nascut a Kortrijk (Bèlgica), el pilot de 24 anys és des del 2014 el pilot reserva de l’escuderia britànica pels Grans Premis de Formula 1.

Els últims dos anys ha compaginat la tasca de pilot reserva amb el Mundial de GP2, campionat en el qual va proclamar-se subcampió l’any 2014 i campió la temporada passada.