FIFA 16 el primer dels videojocs més venuts d’octubre

  0

  El rànquing mensual dels videojocs més venuts d’octubre dins l’àmbit nacional situa FIFA 16 com el líder indiscutible

  La llista elaborada cada mes per GfK Marketing Services España i publicada per AEVI, on es mostren els videojocs més venuts d’octubre, té un vencedor absolut. FIFA 16, el simulador esportiu d’EA Sports, ocupa el primer i el segon lloc del rànquing, escollint PlayStation 4 com la consola predilecta i PlayStation 3 com la següent. D’altra banda, per trobar la posició del títol per Xbox One, la principal competidora de PlayStation 4, hem d’anar fins al vuitè lloc.

  El bronze se’l enduu NBA 2K16, el simulador del bàsquet rei que ja compta els anys que fa que no té rival. L’entrega anual d’Assassin’s Creed és l’encarregada d’ocupar el quart lloc, una posició que demostra que el desgast no sembla ser un dels atributs principals de la franquicia d’Ubisoft. Tot i això, des de l’estudi francès han manifestat que les primeres setmanes han resultat difícils per Assassin’s Creed: Syndicate, i que han estat les bones crítiques les que han fet enlairar la xifra de vendes.

  Octubre, el mes dels simuladors esportius

  Des que AEVI analitza les vendes nacionals mensualment (des de fa tretze anys), el podi dels videojocs més venuts d’octubre és pel futbol. L’any 2013, coincidint amb l’estrena de Grand Theft Auto V a mitjans de setembre, és l’únic on la llista no està encapçalada per un simulador esportiu. De fet, el popular títol de Rockstar Games encara dóna guerra i ocupa el desè lloc de la llista d’aquest any.

  L’altre apunt destacable és que Pro Evolution Soccer ha deixat de ser el líder d’octubre des de l’any 2010, un lloc que FIFA ha passat a ocupar. El simulador de Konami es troba ara mateix patint dures crítiques per no actualitzar les alineacions dels seus equips, on molts no compten encara amb els fitxatges d’última hora d’aquest estiu.