La filtració de la conversa de Fdez. Díaz podria respondre a una “guerra de comissaris”

0
operació Catalunya
Jorge Fernandez Diaz, al Congrés | Diari Català (Foto: Europa Press)

El Confidencial Digital preveu un increment de filtracions a partir d’aquest dijous, quan Eugenio Pino, número dos de la Policia, es jubila

La filtració de les converses entre el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i el cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, podria procedir de la Policia Nacional espanyola com a conseqüència d’una “guerra de comissaris” que anirà a més, segons publica El Confidencial Digital a partir del que han explicat alts comandaments policials.

Segons aquests policies consultats, aquesta filtració publicada pel diari Público “és la punta de l’iceberg” i s’espera que a partir d’ara aquest tipus de filtracions s’incrementin. La raó és la jubilació aquest dijous d’Eugenio Pino, número dos de la Policia i que, segons apunta El Confidencial Digital, estava al capdavant d’un grup policial creat des del ministeri de l’Interior per boicotejar l’independentisme català.

Expliquen les fonts consultades per aquest diari digital que les pràctiques contra l’independentisme eren conegudes pels alts comissaris, alguns enfrontats entre ells, però la pau i la discreció es mantenia gràcies a la figura de Pino. Amb ell jubilat, és possible que les discrepàncies internes s’agreugin i les filtracions es puguin succeir. Mentrestant, el diari Público anuncia que encara queda conversa entre Fernández Díaz i De Alfonso per conèixer i tots els partits de l’oposició, tant a Catalunya com a Espanya, ja han demanat la dimissió del ministre en funcions.