Finalitza el concurs ‘Roses Noves 2016’

0
Roses Noves/TWITTER | Diari Català
Foto: Roses Noves/TWITTER

Un jurat anunciarà el guanyador a la ‘Millor Creació Floral’ al Parc Cervantes

Barcelona finalitza avui el 16 Concurs Internacional de ‘Roses Noves’ al roserar del parc Cervantes de la ciutat, un certamen per escollir les millors creacions amb flors de roses de la mà de cultivadors de tot el món, segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

El concurs se celebra cada any coincidint amb la primera floració de les roses, i té un jurat internacional de prestigi per escollir el guanyador d’entre totes les varietats que han estat creades per rosers.

El certamen barceloní forma part del circuit internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats per persones que obtenen de noves varietats de roses a tot el món, un esdeveniment que situa Barcelona com a ciutat “referent” en el sector.

També s’oferirà un programa d’activitats destinat a tota la ciutadania, amb l’objectiu d’acostar el món de les roses als barcelonins a través de demostracions d’art floral, conferències i concerts.

Aquesta edició té la participació de 30 obtenidors de nou països, sis més que el 2015 i un país més, que han presentat un total de: 92 varietats de roses noves a concurs, sis més; 28 Híbrides de Te-Grandiflora, 29 el 2015; 39 Floribunda-Multiflora, 29 l’anterior; cinc Paisatgistes-Arbustives, una més; cinc Miniatures i quatre Entapissants, un menys, i 11 Enfiladissos, una menys.