L’edifici de La Pèrgola es va enderrocar entre novembre i desembre de 2014

L’Ajuntament de Barcelona ha finalitzat les obres de reurbanització de l’espai resultant de l’enderrocament de l’antic restaurant-cafeteria La Pèrgola, situat al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat, les obres han permès guanyar 1.706,64 metres quadrats per a ús ciutadà, un espai que limita amb un dels pavellons de Fira de Barcelona, a prop del CaixaForum i davant de la Font Màgica de Montjuïc.

L’edifici de La Pèrgola es va enderrocar entre novembre i desembre de 2014 perquè estava en desús i deteriorat, i després d’aquestes tasques la finca va quedar tancada a l’espera de les futures actuacions que la incorporessin a l’espai públic.

Amb l’actuació, que ha suposat una inversió d’uns 225.000 euros, l’espai té una nova pavimentació que té les mateixes característiques constructives que l’avinguda Maria Cristina.

També s’ha habilitat una zona amb seients que obrirà les visuals a la façana modernista de Casa Ramona –on hi ha el CaixaForum– i a l’element escultòric ‘Pérgola-árbol’ d’Arata Isozaqui.