El Land Rover Defender es deixa de produir després de 68 anys i més de dos milions d’unitats

Sempre és trist haver de dir adéu a quelcom especial, únic i entranyable. Costa fer-se la idea que no tornarem a veure unitats noves, però el mercat és un devorador impecable i els tot-terrenys de tota la vida ja no tenen lloc. Els SUV s’han apoderat d’un segment que abans era més específic i que ara s’ha convertit en quotidià, fins i tot m’atreviria a dir que ha abusat d’altres segments i se’ls ha menjat poc a poc i sense pietat, com és el cas dels tot-terrenys purs. Tot això és per dir-vos que el Land Rover Defender, el mite de les muntanyes, ens diu adéu per sempre; normalment acostumen a marxar els millors.

Després de 68 anys de producció, la fàbrica situada a Solihull, Regne Unit, que durant aquestes quasi set dècades ha produït el Land Rover Defender, ha fabricat l’última unitat de l’icònic model, el qual ara passarà a una millor vida dins del programa de recuperació de clàssics Heritage Restoration de la marca.

Per homenatjar aquest moment històric, la marca ha aconseguit ajuntar el primer model que va sortir de la fàbrica, el “Huey” Series I, i l’última unitat fabricada, un Defender 90 Heritage Soft Top, el qual passarà a formar part de la col·lecció Jaguar Land Rover Collection i així pugui conservar-se com un element històric i únic.

En xifres, durant els 68 anys de vida s’han produït 2.016.933 de Land Rover Defender i, no fa gaire, us explicàvem que la unitat dos milions s’havia venut per més de 500.000 euros en una subhasta.

Ara ens queda un buit de mercat difícil de cobrir i amb la incògnita de si Land Rover apostarà per treure un Defender nou. Esperem que la resposta sigui afirmativa però que no sigui un SUV més, sinó que mantingui l’essència de sempre per aquells que estimen els tot-terrenys de tota la vida.