Finalitzat el disseny de les AMD Radeon R400

  0
  Finalitzat el disseny de les AMD Radeon R400 |Diari Català

  Finalitzat el disseny de les AMD Radeon R400 |Diari Català

  AMD ha donat per finalitzat el disseny de les noves AMD Radeon R400, que inclou Greeland com a gamma alta i Baffin com gamma mitjana.

  AMD ha donat per finalitzat el disseny de les noves AMD Radeon R400 que inclou, no només les gràfiques amb nucli Greeland com a vaixell insígnia, sinó també els nuclis Ellesmere com gamma alta i Baffin com gamma mitjana. Tot això no fa més que confirmar el que hem estat veient aquestes últimes setmanes en qüestió de l’avançat que està el desenvolupament de la nova gamma de targetes gràfiques d’AMD i de la seva pròxima entrada en producció l’any que ve.

  AMD ja té finalitzats els dissenys dels nuclis Greenland, Ellesmere i Baffin que conformaran tota la seva nova línia de targetes gràfica, AMD Radeon R400, amb el sobrenom d’Arctic Islands per a l’any que ve i estan preparant-se per donar el tret de sortida per començar la producció de les mateixes a principis de 2016, emprant el node de 16 nm FinFet + de TSMC amb total probabilitat.

  Bàsicament, aquests nous nuclis seran els que reemplacin els que actualment conformen les gammes Fury, R9 i R7. AMD va començar a usar el node de 28 nm i van treure al mercat la gamma Southern Islands formada per les HD 7900, HD 7800 i HD 7700.

  Queda encara per veure si AMD compleix la seva paraula amb les noves AMD Radeon R400 i també renova els nuclis gràfics de l’actual gamma R5 que conformen la seva actual gamma baixa i d’aquesta manera, tenir un ecosistema completament renovat en el seu catàleg de gràfiques, que li donin una empenta més que necessitat a la seva gamma baixa atès que són models que més que jugar permeten un interessant passi de diapositives pel baix rendiment que tenen en aquest aspecte.

  Cal recordar ara que Arctic Islands presentarà tres millores claus sobre l’actual sèrie R300:

  • Nova memòria HBM2, amb el doble de rendiment.
  • Nova iteració de Graphics Core Next (GCN).
  • Nou procés de fabricació en node 14 o 16 nm FinFet + (encara que atès que TSMC és la que té el procés més avançat davant GlobalFoundries, el més probable és que sigui aquesta la que les fabriqui).

  En resum, és clar que el principi de 2016 va ser bastant mogut en l’apartat de gràfiques, ja que no creiem que Nvidia estigui ara mateix creuada de braços esperant a veure-les venir i hauria de tenir el seu nucli Pascal en un estat molt similar al que està ara mateix Arctic Islands.