Fins a 14 casos de falsos segrestos virtuals en tres dies a Badalona

0

Els extorsionadors realitzen gran nombre de trucades aleatòries per amenaçar les víctimes que faran mal a un familiar

Els Mossos d’Esquadra han detectat en tres dies 14 casos de falsos segrestos virtuals a Badalona (Barcelona), en els quals els extorsionadors realitzen un gran nombre de trucades aleatòries per amenaçar les víctimes que faran mal a un familiar si no els fan immediatament un ingrés immediat de diners.

En cap d’aquests 14 segrestos simulats detectats les víctimes han arribat a fer el pagament: en uns casos perquè no van donar veracitat a l’amenaça i, en altres, després d’haver fet trucades de verificació des del seu mòbil, ja sigui a la policia o als seus fills per comprovar que no els passava res, han informat els Mossos aquest dilluns en un comunicat.

El ‘modus operandi’ de tots aquests casos ha estat el mateix: un home s’ha posat en contacte amb les víctimes i, d’una forma molt agressiva, els ha dit que havien segrestat el seu fill i per donar-li veracitat van usar un menor que cridant, plorant i demanant ajuda, simulava ser la persona segrestada.

La condició que posaven per alliberar les persones suposadament segrestades era fer un ingrés que oscil·laven entre els 5.000 i els 10.000 euros, tot i que acabaven acceptant imports menors amb la finalitat que la víctima pogués aconseguir els diners en pocs minuts; les trucades sempre es realitzaven a telèfons fixos.

Els Mossos demanen que davant d’aquests fets les víctimes mantinguin la calma i truquin al 112 i recorden la importància que no es faciliti a l’extorsionador cap tipus de dades personals i, si és possible, gravin la conversa telefònica ja que pot ser útil perquè els investigadors puguin identificar els delinqüents.