El fiscal eleva a definitiva la petició de 9 anys d’inhabilitació d’Homs pel 9N

0
9 anys inhabilitación Homs
Francesc Homs durant el judici pel 9N | Diari Català (Foto: Europa Press)

El fiscal Jaime Moreno ha elevat a definitiva la seva petició de nou anys d’inhabilitació per a l’exconseller Francesc Homs per l’exercici de càrrecs públics pels delictes de prevaricació i desobediència en organitzar la consulta del 9N, suspesa pel Tribunal Constitucional (TC).

El Ministeri Públic considera que l’actual portaveu al Congrés del PDeCAT és autor o subsidiàriament cooperador necessari del delicte de prevaricació i de desobediència, pels quals sol·licita la inhabilitació especial de set anys i mig i un any i un mes, més una multa de 30.000 euros, que respon 200 euros al dia durant cinc mesos, respectivament.

No obstant això, el fiscal sol·licita que tots dos delictes siguin penats conjuntament amb la pena de nou anys d’inhabilitació especial per a l’exercici de càrrecs públics electius.

El fiscal ha fet pública les seves conclusions definitives sobre l’assumpte durant la tercera i última sessió del judici que acull des de dilluns passat el Tribunal Suprem contra l’actual parlamentari del PDeCAT, que en la seva declaració en qualitat d’investigat es va escudar en la falta de claredat de la providència del Tribunal Constitucional per justificar les seves accions.

La defensa d’Homs, per la seva banda, ha demanat l’absolució de l’exconseller de Presidència.