La Fiscalia demana 6 anys de presó per Griñán

0
Griñán i Chaves | Diari Català

La Fiscalia Anticorrupció demana sis anys de presó per a l’expresident de la Junta d’Andalusia José Antonio Griñán per delictes continuats de malversació de cabals públics i prevaricació.

Per a Manuel Chaves sol·licita deu anys d’inhabilitació especial per un únic presumpte delicte de prevaricació continuada pel cas ERO.

La Fiscalia demana aquestes penes en el seu escrit d’acusació en la peça separada corresponent al procediment específic pel qual van ser concedides les subvencions investigades en el cas dels expedients de regulació d’ocupació (ERO) fraudulents.

Per a Griñán, a qui la Fiscalia atribueix presumptes delictes de prevaricació i de malversació de cabals públics, el Ministeri Públic demana a més deu anys d’inhabilitació pel primer dels citats delictes i 20 anys d’inhabilitació absoluta pel segon.

Al costat dels dos expresidents, la Fiscalia imputa altres alts càrrecs de la Junta com els exconsellers José Antonio Viera, Gaspar Zarrías, Magdalena Álvarez, Manuel Vallejo, Antonio Fernández i Carmen Martínez Aguayo.