La Fiscalia decidirà si Jordi Pujol Ferrussola va a presó

0
Jordi Pujol Ferrusola recurs
Jordi Pujol Ferrussola | Diari Català (Foto: Europa Press)

El jutge li ha preguntat a la Fiscàlia si el fill del ex president ha d’anar a presó o se li prohibeix que surti d’Espanya

 

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha preguntat a la Fiscalia Anticorrupció si ha d’interrogar un altre cop el fill gran de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol Ferrusola, per imposar-li les mesures cautelars sol·licitades per UPyD, que ha reclamat el seu ingrés a la presó o, com a mínim, que se li prohibeixi sortir del territori nacional.

En una providència, a la qual ha tingut accés Europa Press, el magistrat trasllada al Ministeri Públic la petició de la formació liderada per Andrés Herzog, que exerceix l’acusació popular, perquè informi si pren un altre cop declaració al primogènit de l’expresident per fer la compareixença prevista a l’article 505 de la Llei d’Enjudiciament Criminal a fi d’estudiar la situació personal de l’imputat.

Els advocats d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Andrés Herzog i Jorge Alexandre, van sol·licitar el passat 18 de novembre a De la Mata l’adopció de mesures cautelars contra el primogènit de Pujol perquè sigui enviat a la presó o, com a mínim, se li prohibeixi sortir d’Espanya, se li retiri el passaport i se l’obligui a fer compareixences periòdiques al jutjat.

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 ha informat  també a la formació magenta que les actuacions practicades a la peça separada oberta per la comissió rogatòria internacional enviada per Andorra pot examinar-les al jutjat i, quan finalitzi la seva digitalització, seran posades en coneixement de les parts personades al procediment.

Volen l’arxiu del cas

De la Mata ha requerit també un informe a la Fiscalia sobre la petició de l’empresari Alejandro Guerrero Kandler que demana l’arxiu del seu cas a la investigació sobre l’origen del patrimoni de Pujol Ferrusola. Guerrero Kandler va declarar el novembre del 2014 que la seva empresa Life Mataró va pagar el fill del mandatari català per tasques d’assessoria sense contracte, segons fonts jurídiques.

El Jutjat Central d’Instrucció número 5 rastreja les activitats econòmiques de Jordi Pujol Ferrusola des que el 17 de gener del 2013 la seva exparella María Victoria Álvarez va declarar davant del jutge Pablo Ruz que havia acompanyat a Andorra el fill gran de l’expresident per ingressar a un banc una motxilla plena de bitllets de 500 euros. Tant el primogènit del clan Pujol com la seva exdona, Mercè Gironès, estan imputats indiciàriament per un delicte de blanqueig de capital i un altre de frau fiscal.