La Fiscalia no recorrerà la sentència del cas Ester Quintana

0
Ester Quintana
Foto: Europa Press.

La Fiscalia de Barcelona ha emès un comunicat on explica que no presentarà recurs per l’absolució dels dos Mossos acusats de fer perdre l’ull a Ester Quintana

A través d’un comunicat emès el passat divendres, la Fiscalia de Barcelona ha descartat presentar un recurs pel que fa a la decisió de l’Audiència de Barcelona d’absoldre els dos Mossos d’Esquadra acusats de mutilar Ester Quintana al llençar una bala de goma durant la vaga general de 2012.

L’única explicació que ha donat és que “no procedeix” presentar cap recurs. Cal tenir en compte que tant l’escopeter com el subinspector de la Brigada Mòbil – més coneguda com Brimo – número 40 dels antiavalots dels Mossos van quedar en llibertat per “falta de proves” que determinessin que havien estat ells.

Tot i que des d’Interior es van donar fins a sis versions – totes contradictòries – abans d’admetre que realment s’havien disparat bales de goma durant la jornada de vaga, l’estratègia de confusió adoptada per la seva defensa va donar resultats. Tant el cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, com l’actual conseller d’Interior, Jordi Jané, admeten que la bala de goma que va deixar sense ull a Ester Quintana va ser disparada per un dels seus agents.

Encara que ho admetin, no presentaran cap mesura per seguir investigant o retirar els agents del cos policial. Abans del proper dimecres se sabrà si l’acusació particular, amb l’advocada Laia Serra al capdavant, presentarà o no recurs per la sentència.