Foment i les bonificacions per desviar camions de la N-340 a l’AP-7

0
Ana Pastor
EP: Ana Pastor
Ana Pastor
EP: Ana Pastor

Consensuarà amb el Govern bonificacions per desviar camions

El Ministeri de Foment es reunirà en els pròxims dies amb la Generalitat per consensuar bonificacions de peatge als vehicles pesats de quatre o més eixos per incentivar que es desviïn des de la N-340 a l’AP-7 al nord de Castelló i al sud de Tarragona, al tram Peníscola-l’Hospitalet de l’Infant; i al nord de Tarragona, al tram Vila-seca/Salou-Vilafranca.

Així ho ha dit la ministra de Foment, Ana Pastor, a l’acte de la posada en servei del tram d’autovia A-27 el Morell-Variant de Valls, al qual també ha assistit el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha informat Foment en un comunicat aquest dimarts.

El pressupost invertit en aquesta obra supera un total de 86,38 milions d’euros, i es tracta d’un tram d’autovia de 9,5 quilòmetres amb dues calçades de dos carrils que discorre pel Morell, Vilallonga del Camp, el Rourell, la Masó i Valls, i en paral·lel a la N-240.

Amb aquest últim tram ja són dos els llocs en servei després que l’agost del 2013 es posés en marxa el tram Tarragona-El Morell, que va suposar un cost de 82,4 milions d’euros i pel qual circulen més de 14.000 vehicles diaris.

Pastor ha anunciat que el desembre entrarà en servei un tercer tram, la Variant de Valls, de cinc quilòmetres d’autovia i una inversió de 86,4 milions; els tres trams sumaran 22,3 quilòmetres nous d’autovia i tindran un cost de 211,7 milions.

Amb vista al 2016, la ministra preveu que es reactivin les obres del tram Valls-Montblanc, així com que es liciti el projecte de l’últim tram de connexió de l’A-27 amb l’AP-2 a Montblanc.

DUPLICACIÓ N-340

Pel que fa a la duplicació de la N-340, Pastor ha indicat que s’està treballant en els últims trams, per la qual cosa ja s’ha iniciat la redacció del projecte de duplicació per convertir la carretera en l’autovia A-7 en el tram entre Altafulla i la Pobla de Montornès, amb la previsió d’iniciar les obres el 2016.

També s’estudiarà la viabilitat de duplicar la N-340 entre Torredembarra i Vilafranca, es construiran quatre glorietes entre Torredembarra i el Vendrell, es millorarà l’enllaç del Vendrell i es remodelarà l’enllaç entre les autovies A-7 i A-27: “Els projectes estan en fase de redacció, la licitació de les obres està prevista per al març del 2016 i la inversió total estimada és de 12,1 milions”, ha sostingut Pastor.