Football Leaks publica el contracte per Bale - Diari Català
Les xifres que va donar el Real Madrid del fitxatge de Gareth Bale no es corresponen amb el cost real del jugador | FOTO: Europa Press

El portal d’internet Football Leaks fa públic el contracte de compravenda de Gareth Bale i revela que el jugador va costar més del que el club va admetre

Setmana moguda al món del futbol i és que la web amb seu a Rússia Football Leaks continua escampant secrets de la gestió econòmica dels clubs. Aquesta vegada li ha tocat al Real Madrid, del qual s’ha publicat el contracte de compravenda de Gareth Bale amb el Tottenham, revelant que el jugador va costar més de 100 milions d’euros i no els 91 que el club va donar com a xifra oficial.

El contracte filtrat, de sis pàgines, indica una sèrie de clàusules entre ambdós equips i especifica que el preu real del jugador ascendia a dues quantitats diferents depenent de la forma de pagament escollida per l’entitat madrilenya. En cas de pagar en una sola vegada el preu marcat era de 87.010.350 euros, mentre que si es fraccionava el cost s’incrementava fins als 99.743.542 euros, que sumant el cànon de solidaritat de la FIFA, valorat en 1.015.875 euros, deixava el total en 100.759.417 euros.

El Real Madrid va escollir aquesta segona opció, que contemplava quatre  pagaments fins a completar el cost total, però entre altres clàusules es va reservar el dret de fer públic que el preu final havia estat de 91.589.841 euros (punt 15), comprometent-se a no fer cap comentari negatiu (ni per la seva part ni per la del jugador) sobre el Tottenham i els seus empleats (punt 16).

Altres consideracions que es tenen en compte són la renuncia dels blancs a cobrar la part pendent del pagament per Rafael van der Vaart (punt 4) o la reserva per part dels anglesos d’una opció de tanteig, tenint prioritat els ‘spurs’ en cas que el jugador fos venut pel Real Madrid a un club de la Premier League (punt 10).

Aquesta no és la primera vegada que Football Leaks treu a la llum documents relacionats amb el futbol espanyol, ja que fa aproximadament un més també va publicar el contracte de Neymar amb l’empresa de representació Doyen Sports i aquesta mateixa setmana va donar els detalls de la venda per part de l’Atlético de Madrid d’Adrián López al Porto. Altres clubs que s’han vist afectats recentment són el Bayern de Munich o el Manchester United i fa un temps la publicació va centrar-se en el futbol portuguès.

Aquests són alguns dels fragments del contracte que ha fet públic Football Leaks sobre la compravenda de Gareth Bale.