Forcadell constitueix el Parlament

0
Forcadell constitueix el parlament
Forcadell constitueix el parlament

Forcadell constitueix el parlament i envia una carta al Rei, a Mas, a Posada i a Escudero

La nova presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha enviat unes cartes que comuniquen la constitució de la Cambra aquest dilluns al Rei; al president en funcions de la Generalitat, Artur Mas; al president del Congrés, Jesús Posada, i al del Senat, Pío García-Escudero.

Segons ha informat la Cambra en un comunicat, es tracta d’un procediment previst a l’article 3.2 del reglament de la Cambra, i ara Forcadell haurà d’obrir una ronda de contactes amb els líders parlamentaris per preparar el primer debat d’investidura.

També per llei té deu dies hàbils per convocar el debat, per la qual cosa la data límit en el qual s’hauria de fer és dilluns 9 de novembre, i coincidiria amb el primer aniversari del procés participatiu sobre la independència.

Forcadell ha estat elegida aquest dilluns presidenta del Parlament amb 77 vots: 62 de Junts pel Sí, 10 de la CUP i cinc de SíQueEsPot, i ha finalitzat el seu discurs amb un “visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la república catalana”.

Aquest discurs ha aixecat fortes crítiques a les files de C’s, PSC i PP, que han considerat que Forcadell no ha respectat el seu paper institucional i ha preferit representar només una part dels catalans, els sobiranistes.