Forcadell fa una crida a plantar-se davant l’Estat

0
carme forcadell 2
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, durant un acte | Foto: Europa Press

La presidenta del Parlament denuncia els intents de l’Estat per a que la cambra catalana “s’autocensuri” davant certs temes

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha cridat aquest dimecres a plantar-se davant dels intents de certes institucions de l’Estat que la cambra catalana “s’autocensuri” a l’hora de fer determinats debats, en al·lusió al Govern espanyol i el Tribunal Constitucional (TC). “Què pretenen? Portar-nos a l’autocensura? Volen que els representants polítics de la ciutadania tinguem por de parlar de segons quins temes? És el que alguns voldrien que succeís al Parlament, que es deixés de debatre sobre allò que els molesta”, ha avisat en la conferència ‘El Parlament com a focus mediàtic’ que ha pronunciat en el si del Fòrum de la Comunicació organitzat pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC).

Segons Forcadell, al Parlament ha de poder-se debatre de tot i garantir així “la llibertat d’expressió sense censures ni autocensures” després d’apuntar que, si en una societat democràtica no es pot permetre la censura a la premsa, tampoc ha de permetre’s que la pateixin els representants polítics.

Segons la seva opinió, des de certes institucions de l’Estat es vol “coartar la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats” i que la Mesa faci una tutela prèvia en funció del contingut de les iniciatives parlamentàries quan considera que no és la seva funció. Per a Forcadell, no es pot perdre la lluita a favor de la llibertat d’expressió i ha advertit: “Està a les nostres mans, depèn de les nostres responsabilitats, de la nostra ètica amb la societat i amb nosaltres mateixos”.

“Si ens mantenim ferms i ben acompanyats, posarem el nostre gra de sorra en la construcció d’un país millor, més just i lliure”, ha assegurat la presidenta del Parlament, que ha defensat que la democràcia necessita d’una informació plural i lliure.

A l’àmbit comunicatiu, ha reivindicat que la cambra catalana és pionera amb la seva presència en les xarxes socials -aviat obriran compte en Instagram- i amb instruments com el ‘canal Parlament’: “Són molts els casos en els quals hem obert camí. Hem actuat com un Parlament modern, que vol millorar, i això va amb la cultura emprenedora del país”. Segons la seva opinió, es tracta d’una de les institucions més transparents que hi ha i la Llei de Transparència els obliga a fer encara més esforços perquè tingui “les parets de vidre”.