La presidenta del Parlament ha dit que no pot entendre que es pugui inhabilitar a algú per afavorir un debat que interessa a Catalunya, referint-se a la petició de Fiscalia d’obrir la via penal en contra seu

En una entrevista en Catalunya Ràdio Carme Forcadell ha afirmat que ni es planteja que pugui ser inhabilitada, i ha asseverat que ella sempre ha defensat que al Parlament es pugui parlar “de tot”, i especialment si és un tema que interessa als ciutadans de Catalunya.

Ha insistit que no s’ha plantejat què faria en cas de ser inhabilitada, perquè és un futurible que no preveu, ja que, segons ella, no s’entendria.

Alhora, ha dit que confia que el dia 28 de setembre celebraran la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i que, després d’ella, ella podrà seguir en el seu càrrec amb normalitat.

“Cada partit ha de defensar les seves legítimes opinions”, ha dit, tot i això, ha valorat que a una presidenta del Parlament no se li pot demanar que renunciï a les seves opinions i les seves idees, però sí que a l’hora de decidir sobre la gestió parlamentària ha de ser imparcial.