Forcadell reuneix els portaveus malgrat el rebuig de l’oposició

0
Forcadell reuneix la Junta de Portaveus
Carme Forcadell, durant una reunió amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | Foto: Europa press

 

La reunió comença a les 10:15 i servirà per desencallar la situació envers la resolució presentada per JxSí i la CUP

 

EP / La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha convocat per a aquest dimarts una Junta de Portaveus per desencallar la proposta de JxSí i la CUP d’iniciar en un ple el procés independentista, malgrat el rebuig de l’oposició, que considera que l’òrgan no es pot reunir perquè el PP no s’ha constituït com a grup parlamentari.

En la reunió, convocada per a les 10.15 hores, la presidenta preguntarà als portaveus la seva opinió sobre la petició de C’s, PSC i PP perquè es reconsideri l’admissió a tràmit de la proposta de resolució independentista.

C’s, PSC i SíQueEsPot mostraran el seu rebuig a la convocatòria de la Junta perquè, com que el PP no s’ha constituït com a grup i, per tant, no té portaveu, no pot ser convocat, i sostindran que va en contra del reglament del Parlament convocar aquest òrgan abans que tots els grups es constitueixin com a tals.

El PP, directament, no assistirà a la cita i, en el cas que Forcadell desatengui la petició dels grups de no donar per vàlida la reunió, els populars, els socialistes i Ciutadans, presentaran un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC).

En el cas que la Junta prosperi i que la presidenta consideri que el que resolgui l’òrgan té validesa, tornarà a reunir la Mesa del Parlament, que tramitarà amb caràcter d’urgència la petició de JxSí i la CUP.

Això permetria que el ple extraordinari, en què es debatria el començament del procés d’independència unilateral, se celebrés abans del 9 de novembre, dia en el qual està previst el primer debat d’investidura del president de la Generalitat, un dels anhels de JxSí.