Es tractaria de Nashat Milhem de 31 anys

Forces israelianes han posat fi a la vida d’un ciutadà àrab israelià que es trobava sota una ordre de recerca i captura per executar un tiroteig per Cap d’Any a Tel Aviv, segons han informat aquest divendres fonts de seguretat.

Si es confirma la seva identitat, es tractaria de Nashat Milhem, de 31 anys, fill d’un voluntari de policia i responsable de la mort de dues persones i de ferir-ne set més en obrir foc de manera indiscriminada en un carrer de la ciutat el dia 1 de gener, i de matar una tercera persona, el conductor del taxi en el qual va escapar de l’escena del crim.

L’assaltant, que suposadament té una greu malaltia mental, va ser acusat en el seu moment d’assaltar un soldat israelià, en un incident que, segons el lletrat i parent Sami Milhem, no tenia res a veure amb la seva possible militància. “Aquest home no és assenyat, a jutjar per les conclusions que vaig treure quan el vaig representar en el seu moment”, ha explicat.

El de Cap d’Any va ser el primer incident violent registrat a Tel Aviv des del passat 2 de novembre, quan dues persones van morir apunyalades a la zona sud de la ciutat. Israel i els territoris palestins pateixen des de principis d’octubre una intensa onada de violència.