El Ford Fiesta M-Sport Edition és la versió més propera al cotxe de ral·li

De tots els amants de les quatre rodes és conegut que el Ford Fiesta ST és un dels petits GTI actuals més divertits, però per alguns això no ho és tot i volen una mica més de picant. Aquí entra en escena M-Sport, el preparador britànic especialitzat en la marca de l’oval, en col·laboració amb Permashine, que han decidit donar un extra al motor 1.6 turbo de 182 CV del Ford Fiesta ST 2012. Per questa raó han creat l’anomenat Ford Fiesta M-Sport Edition, la versió GTI de l’utilitari que més s’apropa a les prestacions d’un cotxe de ral·li.

Com dèiem, els 182 CV de sèrie se’ls hi feien curts i per això han pujat el motor 1.6 turbo EcoBoost fins als 215 CV a 6.000 rpm de potència i 320 Nm a 3.000 rpm de parell màxim, i tot gràcies al kit Mountune Performance MP215. Però la preparació no acaba aquí ja que s’ha instal·lat un diferencial de lliscament limitat Quaife ATB, un filtre d’aire d’alt rendiment de la marca Pipecross, un sistema de frens amb pinces Alcon de 332 mm i un escapament de Cris Tullet Exhausts, el mateix que equipen els Fiesta RS WRC. Així mateix i com a opció, el Ford Fiesta M-Sport Edition pot muntar amortidors esportius monotub firmats per Bilstein i motlles Eibach Pro.

Però no tot és mecànica ja que a l’exterior també aporta elements com les llandes OZ-Superturismo de 17 polzades en grafit mate, l’aleró posterior de color negre o els adhesius blavosos del equip Fiesta RS WRC M-SPort World Rally Team. A l’interior predomina l’Alcàntera i el cuir Nappa que combinen amb els logos de M-Sport situats als seients o a la palanca de canvis.

El Ford Fiesta M-Sport Edition té un preu de 21.600 lliures (30.000 euros aprox.) però difícilment veurem alguna unitat per les carreteres catalanes, ja que el seu mercat serà, principalment, Anglaterra.