El Ford Fiesta ST 2016 arriba amb 200 CV de potència

S’han acabat les especulacions, es parlava de la possibilitat d’un Ford Fiesta RS però la marca ho va desmentir verbalment. Ara, per reafirmar-se en la seva idea, presenta el Ford Fiesta ST amb 200 CV de potència per aquest any i que veurem al Saló de Ginebra, amb el qual vol acabar amb qualsevol idea de denominació RS per al petit model.

El canvi més important que es produeix en aquesta subtil renovació és en el motor de 1.6 litres turbo que ara passa a generar 200 CV (abans ho feia amb 182 CV), així com el parell màxim que ascendeix a 290 Nm (abans 240 Nm). Amb això aconsegueix un 0 a 100 km/h en 6,7 segons (dues dècimes més ràpid) i 230 km/h de velocitat punta. Tot això al costat de la ja característica caixa de canvis manual de sis velocitats que, en aquest cas, rep alguna millora.

Ford Fiesta ST 2016, més potència | Diari Català
Interior

També millora tècnicament amb una suspensió 15 mil·límetres més baixa, un nou reglatge de la direcció, millors frens i un eix posterior una mica més rígid. Així mateix, també aporta un sistema de vectorizació de parell i un ESP amb 3 nivells de configuració.

Per fora tot segueix igual, és el mateix disseny afegint un nou color de carrosseria (el gris de les fotografies), llandes d’aliatge de 17 polzades acabades en negre mate i pinces de fre de color vermell. Per dins també segueix el mateix esquema amb la mateixa consola central, uns seients molt esportius de cuir i Alcàntera signats per Recaro i alguns detalls acabats en gris.

Ford Fiesta ST 2016, més potència | Diari Català
Vista posterior

Sens dubte el Ford Fiesta ST sempre ha estat lloat pel seu dinamisme, sinó és el millor, és un dels millors del seu segment, però veient com els seus rivals anaven augmentant gradualment les seves potències, s’estava quedant una mica endarrerit. Ara, amb aquests 200 CV, ja es troba de tu a tu amb el nou Seat Ibiza Cupra, el Peugeot 208 GTI, VW Polo GTI o Renault Clio RS 220. El preu? De moment la marca no ho la confirmat però sens dubte era un dels reclams d’aquest model, així que esperem que segueixi en aquesta línia.