La mesura per protegir el cockpit s’aplicaria al 2017

Després dels accidents que tristament van acabar amb la vida dels pilots Jules Bianchi o Justin Wilson, la FIA, organitzadors, enginyers i altres actors del món de la competició semblen decidits a implementar solucions per protegir el cockpit dels pilots de Fórmula 1. L’objectiu és clar, protegir el pilot de qualsevol impacte que es pogués produir al seu cap i evitar episodis gens agradables com els dels pilots abans mencionats.

De fet, la idea d’un cockpit tancat o protegit ja es venia parlant des de fa temps, però sembla que ara comença a agafar la força necessària per tal d’implementar-se definitivament. Davant d’això s’han presentat diverses propostes i sembla que la que ha mostrat Mercedes seria la que més convicció ha tingut per part dels experts. Aquest projecte de la marca de l’estrella consisteix en una mena d’anella que envolta el cap del pilot sense reduir gaire la visibilitat, tot i que es perd cert camp de visió.

Alex Wurz, president de l’Associació de Pilots (GPDA), ha donat la seva opinió sobre aquest tema i ha dit que els pilots volen una protecció del cockpit que arribés com a molt tard al 2017. Per Wurz aquest projecte sembla del tot viable i, per tant, no hi ha raó perquè no es pugui desenvolupar en el futur.

Així mateix, Wurz també ha avançat que el director tècnic de la FIA podria donar la seva aprovació a aquest projecte per al 2017 sempre que tots els membres de la FIA ho donin per bo en la reunió que se celebrarà aquest mateix divendres.

Sens dubte, si aquest procés es porta a terme serà un pas molt important en el futur de la Fórmula 1 ja que el cockpit passarà d’estar històricament sense protecció a tenir-ne o, fins i tot, optar per un espai totalment tancat.