El ministre de l’Interior francès anuncia la detenció d’un sospitós al nord del país

Bernard Cazeneuve, ministre de l’Interior francès, ha anunciat aquest dijous la detenció d’un home al nord de França. Segons ha explicat el ministre, aquesta persona és sospitosa d’estar involucrada en la preparació d’un atemptat que estava quasi llest per ser executat en territori francès.

“L’operació ha ajudat a frustrar un atac planejat a França que es trobava en una fase avançada de desenvolupament”, ha explicat Cazeneuve al diari francès Le Figaro. El ministre, però, ha detallat que encara no existeixen “proves tangibles” que relacionen aquest operatiu amb els atemptats del passat dimarts a Brussel·les ni amb els de París de novembre de l’any anterior.

El que sí ha detallat és que després de la detenció, el servei de contra terrorisme francès ha procedit al registre d’un edifici de departaments a la mateixa localitat d’Argenteuil. Abans d’entrar-hi, els agents han evacuat l’edifici i han establert un perímetre de seguretat perquè el que buscaven era material sospitós.

Des dels atemptats de París de novembre passat –i encara més després dels de Brussel·les- França viu en estat màxim d’alerta terrorista. En el que portem de 2016, a territori francès s’han produït 75 detencions relacionades amb trames terroristes i 28 persones han estat empresonades, segons dades oficials.

 

Compartir
Article anteriorMor Johan Cruyff
Article següentERC no veu amb bons ulls reeditar un JxSí a Madrid
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]