Els tres grups estan vinculats a una mesquita radical de París

El Govern de França ha il·legalitzat aquest dimecres a tres grups religiosos vinculats a una mesquita de París que ja va ser tancada el desembre per servir suposadament com centre de reclutament jihadista.

El ministre de l’Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha confirmat que els tres grups dissolts tenen llaços amb la mesquita de Lagny-sud-Marne, on les autoritats van localitzar armes i documentació jihadista. Segons el Govern, els líders d’aquestes organitzacions “han incitat a l’odi i han cridat a la jihad” durant els últims anys.

França, encara sota estat d’emergència, ha intensificat la seva ofensiva contra el radicalisme religiós arran de la cadena d’atemptats perpetrada el 13-N per Estat Islàmic. “No hi ha cabuda en la República per a les estructures que provoquen, criden al terrorisme i inciten l’odi”, ha advertit Cazeneuve.

El ministre també ha confirmat que, des de començaments del 2015, el seu departament ha proposat l’expulsió del país d’una trentena de persones acusades precisament d’incitar l’odi.