L'afició francesa no podrà entrar en estadis visitants | FOTO: El Nuevo Diario
L'afició francesa no podrà entrar en estadis visitants | FOTO: El Nuevo Diario

França, sense afició visitant durant les següents tres jornades de lliga en motiu de les mesures de seguretat per amenaces terroristes

França, sense afició visitant als estadis fins el 13 de desembre. Així ho han fet saber les autoritats, en una mesura que es continuarà fent efectiva durant les tres següents jornades de la Ligue 1. Els vuitens de final de la Copa de França també es veuran afectats per aquesta mesura, de la mateixa manera que les competicions de UEFA Champions League i UEFA Europa League programades per la següent setmana.

L’ordre ha estat dictada pel Ministeri de l’Interior, que ha advertit en un comunicat que no permetrà el desplaçament d’aficions a camps contraris de primera i segona divisió. La decisió ha estat presa en conjunt amb la disposició de seguir aplicant les mesures de seguretat pertinents davant l’estat d’emergència per l’amenaça d’atemptats.

Per a la seguretat dels espectadors, no es permetrà l’entrada de motxilles o objectes voluminosos innecessaris. Una altra mesura obligatòria serà l’obertura dels estadis dues hores abans del partit per evitar el retràs de l’entrada al camp per les llargues cues, així com per facilitar la feina a les forces de seguretat que realitzin els escorcolls dels afeccionats. Els objectes pirotècnics també quedaran terminantment prohibits tant dins dels recintes com en les proximitats dels estadis.

El Govern declara que “aquestes decisions es justifiquen per la falta de forces mòbils durant el període d’emergència”, en motiu dels atemptats del passat dia 13.