Francesc Homs predisposat per concórrer el 20D

0
Francesc Homs al parlament - Diari Català
Homs al Parlament

Sobre si la CUP investirà Mas: “Passaran i poden passar moltes coses”

El conseller de la Presidència en funcions, Francesc Homs, ha mostrat la seva “predisposició total” a ser el candidat de CDC en les eleccions generals del 20 de desembre.

En una entrevista aquest dilluns a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha explicat: “Vull anar a Madrid, perquè si no fas política tu, te la fan els altres. I perquè aniria bé que el PP no governés a Espanya”.

El conseller ha sostingut que el Govern espanyol acabarà negociant amb Catalunya “perquè el món econòmic demanarà a crits una entesa”.

A més, ha criticat que els líders polítics espanyols hagin estat fent la pilota, segons la seva opinió, al president del Govern central, Mariano Rajoy, en reunir-se per debatre sobre Catalunya “en nom del compromís d’una presumpta legalitat que l’únic que se salta és el mateix Govern espanyol”.

En aquest sentit, ha dit que la Generalitat hauria de posar en coneixement de la Fiscalia els incompliments de sentències del Tribunal Constitucional i Suprem del Govern central: “Suposo que la Fiscalia, sempre tan gelosa del principi de legalitat, hauria de posar una demanda”.

INVESTIDURA DE MAS

Sobre si el president del Govern en funcions, Artur Mas, acabarà convocant noves eleccions en cas de no aconseguir el suport de la CUP, Homs ha reflexionat: “Quantes coses que es donava per fet que no passarien mai han acabat passant”.

“Passaran i poden passar moltes coses. I està cantat, a més, que poden passar, segur. I que passaran, jo crec que també”, ha afegit

Ha assegurat que la resolució de Junts pel Sí i la CUP per iniciar el camí cap a la independència s’acabarà aprovant: “D’una manera o una altra li asseguro que es votarà la setmana que ve”.