Francisco Cuenca, del PSOE, és escollit nou alcalde de Granada

0
Francisco Cuenca alcalde granada PSOE
Francisco Cuenca, nou alcalde de Granada | Foto: PSOE

El socialista, que ha comptat amb els vots de Ciutadans, Vamos Granada i IU, acaba amb 13 anys de govern municipal del PP després del cas de corrupció destapat el passat març

El socialista Francisco Cuenca s’ha convertit aquest dijous en nou alcalde de Granada després de gairebé 13 anys de govern popular i després que presentés la seva dimissió José Torres Hurtado, que ha estat detingut en el marc de l’operació Nazarí per la seva presumpta implicació en una suposada trama corrupta a la ciutat.

Al ple d’elecció celebrada al saló de Plens de l’Ajuntament de Granada, i com es venia anunciant en les últimes setmanes, Cuenca ha comptat, a més de amb els vots dels vuit membres del seu grup municipal, amb el suport dels quatre edils de Ciutadans, els tres de Vamos Granada i del d’IU. No ha prosperat, malgrat tots els intents del PP, la proposta de la fins ara regidora de Turisme i Participació, Rocío Díaz, per a qui no ha estat suficient el vot dels onze regidors populars.

L’elecció de Cuenca s’ha produït després de l’escrutini de vots que la corporació ha dipositat en la Gerra dels Cavallers XXIV, símbol de la constitució del primer Consell de la ciutat de Granada, i després de la constitució de la Mesa d’Edat, presidida pel corporatiu amb més anys, el regidor d’Anem Granada Luis de Haro-Rossi i el de menys, el popular Rafael Caracuel.

Couenca (Granada, 1969) és portaveu del grup municipal socialista des del 2011. És diplomat en Educació Física per la UGR, funcionari de la Junta d’Andalusia en excedència, i màster en Alta Direcció d’Entitats Socials. Ha estat coordinador de la Delegació de la Junta d’Andalusia i delegat d’Obres Públiques i Innovació a Granada, i és pare de dos fills.