Front comú al Vallès pel “col·lapse” de l’Hospital Parc Taulí

0
Parc tauli
Foto: Europa Press

Diversos municipis del Vallès han anunciat un front comú per revertir la situació del centre sanitari Parc Taulí

 

Els municipis de Cerdanyola, Ripollet, Barberà, Badia, Sentmenat, Sabadell, Castellar i Sant Llorenç Savall han creat un front comú pel “col·lapse” de la Corporació Sanitària Parc Taulí.

Així ho ha dit l’alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, davant dels mitjans aquest dijous després de la reunió que han mantingut en aquesta ciutat vallesana alcaldes, alcaldesses i regidors de l’àmbit de la salut d’aquestes localitats per ser “una veu única” i actuar d’aquesta manera amb més força i contundència, ha afegit.

L’objectiu, ha explicat, és revertir la situació que viu el centre sanitari de la capital del Vallès Occidental, a més de pel col·lapse, també per les derivacions, llistes d’espera i per ser un servei més transparent, entre d’altres demandes que han recollit en aquesta primera trobada.

Han acordat tenir cites mensuals per conèixer les afectacions en cada zona i la pròxima reunió tindrà lloc a Sabadell.

L’alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha destacat que pel fet “de no tenir competències en aquest àmbit no significa que no hi hagi coneixement del que passa”, i ha subratllat que aquesta iniciativa té caràcter comarcal i que així ho traslladaran a la Conselleria de Salut de la Generalitat.

L’hospital Ernest Lluch

D’altra banda, també s’ha tractat la construcció del futur Hospital Ernest Lluch -equipament que ha prorrogat el començament de les obres diverses vegades i al que se li va adjudicar un pressupost el 2009 -, Escolà ha afirmat que “seguiran fent pressió” perquè es realitzi, a més ha afegit que suposaria una millora del col·lapse que té el Taulí.

L’alcalde de Cerdanyola ha remarcat que demanaran la seva construcció però “perquè es faci amb la dotació necessària”, i ha recordat que s’han inaugurat nous centres d’atenció primària en la demarcació però sense ampliar les plantilles i això no millora la qualitat de l’assistència, ha lamentat.

Compartir
Article anteriorConvertible Lenovo Thinkpad P40 Ioga: Un Workstation per al dibuix digital
Article següentMariano Rajoy redueix a la meitat la ‘guardiola de les pensions’
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]