Diari Català repassa en una infografia quins seran els passos que seguirà l’actual Govern cap a la independència. Un full de ruta pactat amb la CUP que es divideix en tres fases

 

Fase 1

Fase1 full de ruta govern catalunya

El primer pas que farà el nou govern serà la creació de ponències parlamentàries per aprovar les lleis del procés constituent, la Hisenda Pública i la Seguretat Social. En aquest punt és quan el Tribunal Constitucional podria entrar en joc i actuar contra els membres del Parlament i del govern català. Tot seguit, es posarà en marxa un procés constituent participatiu, a través del qual els ciutadans que vulguin podran fer propostes sobre com volen que sigui la Constitució de la República catalana.

Després, s’enllestiran la Hisenda Pública, el Banc Central, les duanes i es posaran en marxa les mesures del Pla de xoc social com el desplegament de la llei de pobresa energètica o les mesures per evitar els desnonaments.

A més, durant tot aquest període de temps el govern deixarà la porta oberta a negociar un referèndum. Si aquesta consulta no es fa realitat, s’engegarà la segona fase.

 

Fase 2

Fase 2 full de ruta independencia

Aquesta etapa estarà marcada per la legislació. El Parlament aprovarà la llei de transitorietat jurídica, que permetrà garantir la seguretat legal de la desconnexió jurídica d’Espanya. Però Catalunya actualment no té desenvolupades lleis en tots els àmbits, per aquest motiu es continuarà aplicant la llei espanyola en tots aquells aspectes en els quals no hi hagi legislació catalana. Una vegada feta la desconnexió jurídica d’Espanya, s’aprovarà la llei del procés constituent, que establirà quins són els passos que s’han de seguir per tenir una nova Constitució.

L’aprovació de totes aquestes lleis donarà pas a la tercera fase.

 

Fase 3

Fase 3 full de ruta independencia

El punt de partida seran unes eleccions amb caràcter constituent, que com a molt tard s’haurien de celebrar el març del 2017. D’aquí sortirà una Assemblea Constituent que assumirà les competències del Parlament i de les Corts espanyoles. També es crearà una comissió redactora del nou text constitucional, la qual estarà formada per ciutadans i grups polítics. Un cop que estigui redactada la Constitució catalana, s’aprovarà la proposta d’aquesta i serà votada en un referèndum, que a la vegada servirà per ratificar o rebutjar la independència.

Si els catalans aproven la nova Constitució, es crearà l’Estat independent i es convocaran les primeres eleccions ordinàries de la nova República.