Els funcionaris de la Generalitat rebran la paga extra de 2012 durant el 2016 i 2017

 

JxSí ha acordat amb tots els grups del Parlament i els principals sindicats de la funció pública una resolució que insta el Govern a tornar la paga extra del 2012 als treballadors de la Generalitat de manera “escalonada” en els pròxims tres anys, ha declarat Sergi Sabrià (JxSí) a la cambra.

Aquest dimecres havia de votar-se al ple una proposta de resolució de tots els grups menys JxSí per instar el pagament immediat, i JxSí havia presentat una esmena per vincular aquest abonament a “les disponibilitats pressupostàries de la Generalitat” tenint en compte que la suma puja a 430 milions d’euros.

La CUP va anunciar llavors que votaria amb l’oposició contra l’esmena de JxSí, al marge del pacte entre tots dos, que estipula que dos diputats de la CUP votin igual que JxSí per garantir una majoria parlamentària en el que afecti el procés sobiranista.

Sabrià ha explicat que la CUP va presentar la proposta de resolució amb la resta de l’oposició “molt abans” que arribés l’acord d’investidura, per la qual cosa ha desvinculat la divergència de posicions i el compromís rubricat.

“Era una situació molt excepcional que queda fora de la dinàmica de grups que comença ara amb la CUP”, i ha celebrat que s’hagi resolt de la millor manera: amb acord de tots els agents implicats.

Negociacions ‘in-extremis’

JxSí ha negociat fins a l’últim minut amb els partits i els sindicats per evitar que prosperés una proposta de resolució que “hauria estat impossible d’aplicar de manera immediata, ja que no hi ha recursos” suficients a les arques de la Generalitat per fer-se càrrec del pagament.

Davant d’aquest panorama, tots els grups i els sindicats han considerat oportú escalonar el retorn de la paga, i han acordat transaccionar la proposta de resolució que es vota al ple d’aquest dimecres: “El que fa el text, signat per tots, és assumir el compromís de retorn dels diners del 2012 i distribuir-lo durant el període 2016-17 incloent la possibilitat del primer trimestre del 2018“.

“Si s’hagués aprovat com estava, era impossible complir-ho: una llàstima, perquè tots estàvem d’acord en el fons”, que és tornar la paga extra als treballadors públics, ha dit.

El diputat de JxSí, Chakir El Homrani, ha afegit que “hi ha hagut voluntat per part de tots de trobar un acord realitzable”, i ha afegit que el calendari de pagament es concretarà en una futura reunió de la Mesa de la Funció Pública.