Tot i que estava previst la publicació al 2016, l’autor entona el ‘Mea Culpa’ i la sèrie avançarà als llibres

El 2016 arriba amb males notícies pels seguidors de ‘Cançó de gel i foc’, l’escriptor George R.R. Martin explica al seu bloc que el llibre ‘Vents d’hivern’ no arribarà abans que l’emissió de la sisena temporada de Joc de trons, ficció basada en l’obra de Martin.

L’autor assegura que se li van posar diverses dates límit, com la del passat mes de maig o a l’octubre, fins i tot els editors li van assegurar que podia entregar-lo a finals d’any perquè pogués ser publicat abans de l’estrena. Martin ho atribueix el retard a l’estrès per entregar-lo  “desafortunadament l’escriptura no ha estat tan ràpida com jo hagués desitjat”

L’escriptor entona el ‘Mea Culpa’ “creieu-me esteu decebuts i no esteu sols. Els meus editors estan decebuts, HBO està decebuda, els meus agents i editors estrangers estan decebuts… però ningú pot estar més decebut que jo mateix”. L’autor afegeix que: “podeu culpar els meus viatges, les meves entrades al bloc o les distraccions en altres projectes, potser tot això va tenir un impacte o potser podeu culpar la meva edat” conclou Martin.

A l’entrada en el bloc explica que no veu la publicació de ‘Vents de foc’ a curt termini “Sí. Hi ha molt escrit. Centenars de pàgines. Dotzenes de capítols. Però queda molt per escriure. Estic a mesos vista… i això si vaig a bon ritme. Hi ha capítols per escriure, però també hi ha coses per re-escriure” confessa l’autor.

Trames diferents entre el llibre i la sèrie

Un dels dubtes que tenen els seguidors de ‘Joc de Trons’ és si hi haurà diferències entre els llibres i la sèrie. George R.R. Martin assegura que: “Hi haurà certs girs en la trama i revelacions en la sisena temporada, que encara no han succeït als llibres”, però els anima explicant que “alguns dels spoilers que podeu trobar a la sisena temporada, podrien no ser spoilers del tot, perquè la sèrie i els llibres estan divergint i ho faran més”.

La sisena temporada de ‘Joc de Trons’ està inspirada en el llibre ‘Vents d’hivern’, uns capítols que s’estrenaran a la primavera i ha estat rodada en entorns com el de Girona, Peñiscola o Almeria.