El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, reaccionen enfadats a la conversa del ministre de l’Interior filtrada

La conversa entre el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, filtrada pel diari Público i on es pot sentir al ministre demanar a De Alfonso buscar informació compromesa contra CDC i ERC i al ministre assegurant que el president Mariano Rajoy n’era conscient del pla, ha enfadat, i molt, a la classe política catalana.

Fins i tot el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident i líder d’ERC, Oriol Junqueras, han comparegut en diferents mitjans per mostrar la seva disconformitat. “És un GAL mediàtic i ara sabem quins senyors X hi ha al darrere”, declarava el president a RAC1. Per a Puigdemont, la filtració “és la confirmació d’una cosa que era més que una sospita” i ha recordat les actuacions de la policia i l’Agència Tributària contra CDC en plena campanya electoral catalana. “Tenim dret a associar les actuacions policials contra CDC amb aquesta guerra bruta”, declarava Puigdemont, que afirma sentir “molta pena i molta ràbia” per aquests fets.

Per la seva banda, Oriol Junqueras denuncia que des de l’Executiu de Mariano Rajoy “estan utilitzant els aparells de l’Estat contra nosaltres”. Preguntat a Els Matins de TV3 si aquests fets mereixen alguna dimissió, Junqueras, que durant tota la intervenció s’ha mostrat visiblement enfadat, té clar que “és el ministre de l’Interior i el president del govern ho sabia. En qualsevol societat europea haurien dimitit”.