La multinacional francesa Gameloft cessa la seva activitat a Valencia amb acomiadaments suposadament irregulars

Des de l’any anterior, la multinacional desenvolupadora de videojocs Gameloft es troba en ple procés de reducció de costos. Com és habitual, aquests canvis incorporen retallades i acomiadaments, uns fets que el passat divendres van afectar a Gameloft Valencia.

Segons informa el portal internacional Gamasutra, l’empresa ha finalitzat la seva activitat enviant al carrer a 18 persones. Es tracta de la segona volta d’una ronda d’acomiadaments iniciada al desembre de l’any passat, on l’equip valencià ja va patir una substancial reducció de personal.

 Trivial Pursuit & Friends
Logo de Trivial Pursuit & Friends, un videojoc desenvolupat a Gameloft Valencia que ja no es troba disponible | Font: adweek.com

Diversos mitjans asseguren que antics treballadors de Gameloft Valencia han iniciat accions legals contra Gameloft per suposades irregularitats en el seu procés d’acomiadament, un tràmit que sembla haver-se realitzat sense l’imperatiu legal d’un avís previ de 15 dies.

L’any 2015 el segell Vivendi va adquirir accions d’Ubisoft i Gameloft, dues grans empreses desenvolupadores de videojocs franceses que operen de manera internacional. És possible que les successives retallades de Gameloft tractin de sanejar els comptes de l’empresa, per així poder tractar amb Vivendi des d’una posició més favorable de cara a noves ampliacions de propietat.

Per ara Gameloft no s’ha pronunciat al respecte i des de Diari Català hem tractat d’ampliar la informació sense obtenir reposta. De fet, cercant l’empresa a territori nacional és fàcil trobar ofertes de feina a Gameloft Madrid i Gameloft Barcelona, un fet paradoxal quan parlem d’acomiadaments massius.

Noves fonts apunten a què, també, el mateix passat divendres hi va haver acomiadaments a Gameloft Madrid. D’altra banda, sembla que les condicions de les baixes s’estan produint amb la possibilitat d’obtenir una relocalització laboral, tot i que la situació actual apunta a que és possible que tinguin lloc nous acomiadaments.

Fonts: Gamasutra AnaitGames