Garzón (IU) aposta per que la participació porti “transformació social”

0
Albert Garzón, d'IU, dipositant el seu vot el 20D | Foto: Europa Press
Albert Garzón, d'IU, dipositant el seu vot el 20D | Foto: Europa Press

El candidat d’Unitat Popular – Izquierda Unida ha animat a la participació aquest 20D

 

El candidat a la presidència del Govern per Unitat Popular-Esquerra  Unida (UP-IU), Alberto Garzón, ha animat a la participació aquest diumenge de jornada electoral i ha destacat que això “beneficiarà no només la democràcia, sinó també l’opció de transformació social”.

Garzón, que ha votat al Col·legi Públic d’Educació Infantil i Primària (CEIP) Manuel Laza Palacio, al municipi malagueny de Rincón de la Victoria, ha dit que “és un dia molt especial, que veiem amb molt d’entusiasme”.

Sobre aquesta qüestió, ha assenyalat que han tingut “una campanya intensa, que hem anat cap a més; també hem tingut el suport cada dia de més gent i per això estem afrontant aquest dia amb molta alegria i amb un somriure a la cara esperant que la ciutadania voti segons els seus principis, valors i consciència”.

També ha reiterat que espera “una màxima participació en aquestes eleccions, perquè creiem que com més gent participi millor serà el resultat i beneficiarà les classes populars”, ha incidit.

En relació amb Andalusia, el candidat a la presidència d’UP-IU ha afirmat que serà “determinant per garantir una transformació social”.

Aposta per “sorpreses”

Així mateix, ha manifestat que “hi haurà sorpreses” i “UP-IU serà una d’aquestes sorpreses”. Tot i això, ha deixat clar que, després del 20 de desembre, “seguirem lluitant per transformar la nostra societat, per millorar el país i per construir una societat més justa”.

Finalment, ha agraït a tots els qui han participat en la campanya, a més d’animar els apoderats i interventors d’UP-IU, “que estan participant per facilitar que sigui un dia molt especial”.

Seguiment des de Madrid

Després del vot, Garzón anirà a Madrid on, a la seu d’Esquerra Unida, seguirà la jornada electoral i els resultats. “Serà una tarda-nit intensa, emocionant i plena de sorpreses”, ha afirmat, i també ha dit que està “calmat”. “És un dia tranquil però quan comenci el recompte es transformarà en il·lusió i sorpresa”, ha afegit.

Ha assenyalat, sobre l’escenari polític, que “no ens posem sostre, són unes eleccions amb un escenari polític molt volàtil, en què les enquestes seran superades, clarament, per la realitat”, per la qual cosa hi haurà “sorpreses”.

“No ens marquem sostre perquè creiem que ara mateix hi ha un clima que permet ser molt optimistes”, ha assenyalat, precisant, en aquest sentit, que “sí que enfortirem un grup parlamentari cohesionat, d’esquerres i fort, perquè el pròxim Congrés, durant quatre anys, tinguem aquest instrument per ser determinants al Parlament més fragmentat des del 1978”. “És l’única hipòtesi que preveiem, un mal escenari no l’estem preveient”, ha conclòs.

Compartir
Article anteriorA Manresa volen veure la primera derrota del Valencia Basket
Article següent20D – Els catalans posaran nota al procés i als partits emergents
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]