Gas Natural col·laborarà amb la Guàrdia Civil

0
GAS NATURAL FENOSA
EP: GAS NATURAL FENOSA
GAS NATURAL FENOSA
EP: GAS NATURAL FENOSA

Tot per millorar l’eficiència energètica i mediambiental

Gas Natural ha signat un acord de col·laboració amb la Guàrdia Civil per analitzar la millora de l’eficiència energètica i mediambiental als edificis, instal·lacions i vehicles del cos de seguretat de l’Estat, ha informat la companyia.

L’acord, signat pel director general de Gas Natural Distribució, José María Gil Aizpuru, i el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de Mesa, inclou l’anàlisi de la millora mediambiental i d’eficiència del parc de vehicles terrestres i marítims mitjançant l’ús del gas natural vehicular.

Així, la gasista farà estudis per avaluar la situació de les instal·lacions de la Guàrdia Civil en allò relatiu a gestió i optimització energètica.

En funció d’aquests informes, la Direcció General decidirà si, seguint els procediments de la Llei de Contractes del Sector Públic, dota els centres d’instal·lacions de producció d’energia amb gas natural.

L’acord de col·laboració tindrà tres fases. En una primera, Gas Natural farà els estudis dels edificis i instal·lacions elegides, que determinaran quines possibilitats existeixen de millora de l’eficiència energètica mitjançant l’ús de gas natural.

Amb els resultats obtinguts, es determinarà, seguint criteris de rendibilitat econòmica i mediambiental, els projectes que ofereixen un major estalvi, tant econòmic com mediambiental. Finalment, la Direcció General de la Guàrdia Civil iniciarà la contractació de cadascun.

La distribuïdora també col·laborarà amb la Guàrdia Civil amb l’elaboració de publicacions i material audiovisual per conscienciar els comandaments i personal responsable sobre la gestió eficient de l’energia i la utilització de combustibles nets.

A més, Gas Natural contribuirà a la realització de jornades, cursos i conferències destinats a donar a conèixer l’ús racional dels recursos energètics entre el personal de la Direcció General i formarà la plantilla necessària per usar i mantenir les noves instal·lacions construïdes.