El govern reivindica que pot acollir 4.500 refugiats

0
Neus Munté propostes Rajoy
Neus Munté en una compareixença pública | Diari Català (foto: Europa Press)

La portaveu del Govern, Neus Munté, reafirma la xifra de refugiats que vol acollir el govern malgrat les crítiques de l’Estat

 

Catalunya està en plena disposició i capacitada per acollir 4.500 refugiats. Aquest és el missatge que ha llençat aquest dimarts la portaveu del Govern, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Des del govern es reitera que es pot assumir aquesta xifra de sol·licitants de refugi malgrat les crítiques que els darrers dies s’han rebut des de l’Estat espanyol.

“Estem en plena disposició d’acollir aquest nombre de persones d’acord amb la capacitat d’acollida residencial i posada en marxa de tots els mecanismes en salut, educació i serveis socials”, ha dit després que la vicepresidenta del Govern espanyol acusés la Generalitat d’oferir-se unilateralment sense atendre al consens del Congrés.

Munté ha afegit que Catalunya està coordinada fa temps entre administracions i entitats socials per “acollir de manera ordenada a un nombre d’aquestes característiques, perquè és el seu deure i obligació”, i per això el president de la Generalitat ho ha dit en una carta al comissari d’Immigració de la UE.