Estat i Generalitat acorden més competències pels Mossos

0
associació cannàbica, Rubí, menor, Mossos, club cannàbic
Foto: Europa Press

La policia catalana tindrà més participació en les operacions antiterrorista i contra el crim organitzat

El Govern espanyol i la Generalitat de Catalunya han acordat donar més competències als Mossos d’Esquadra perquè tinguin més presència i participació en la lluita antiterrorista i contra el crim organitzat.

Així ho ha anunciat el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, després de reunir-se a Madrid amb el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané. Tots dos han destacat el caràcter “positiu” de la trobada així com la voluntat d'”acord” que hi ha entre les dues institucions per “millorar” la coordinació policial entre els Mossos i les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat.

Així doncs, “durant els pròxims dies” abans dels comicis del 26J, se signaran dos convenis pels quals els Mossos tindran presència “continuada i permanent” a la taula d’avaluació de l’amenaça terrorista i s’integraran al centre d’Intel·ligència del Terrorisme i del Crim Organitzat (Citco).

Alhora, “hi ha voluntat d’acord” perquè participin en l’intercanvi d’informació amb cossos policials internacionals així com puguin accedir a bases de dades estatals d’altres cossos policials.

El ministre i el conseller català han acordat també la convocatòria de la Junta de Seguretat després de les eleccions generals de 26 de juny. L’òrgan, que porta set anys sense reunir-se, mantindrà una trobada després dels comicis tot i que no s’ha especificat data ni si s’esperarà que hi hagi un govern format per convocar-la.

Fins que es faci, una comissió paritària -formada per cinc representants del Govern espanyol i cinc de l’autonòmic- treballaran “des de ja” per establir l’ordre del dia de la reunió de la Junta de Seguretat i continuar executant acords.