Generalitat i Ajuntament es troben aquest dimecres en una comissió mixta

0
Carles Puigdemont Ada Colau
El president Carles Puigdemont i l'alcaldessa Ada Colau | Foto: Europa Press

Durant la reunió es tractaran temes com l’arribada del metro a la Zona Franca, la taxa turística o els plans contra el top manta

La comissió mixta entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona es reunirà aquest dimecres en la que serà la segona trobada després de les eleccions municipals de l’any passat i la primera després de la investidura com a president del Govern català de Carles Puigdemont.

La sessió, que començarà a les 10.00 hores a la Sala Tàpies de la Generalitat, estarà presidida per la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, mentre que l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, exerceix de vicepresidenta.

En la sessió anterior, celebrada el 3 de setembre, van abordar assumptes com el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament i inversions en serveis socials, salut, educació i infraestructures -com l’arribada del Metro a la Zona Franca-, i aquest dimecres tractaran també la situació de consorcis compartits, la taxa turística i l’abordatge del top manta, segons han explicat fonts de les dues parts.

Aquest òrgan bilateral de cooperació i col·laboració interadministrativa té com a objectiu revisar i desenvolupar el règim especial establert en la Carta municipal de Barcelona, aprovada el desembre del 1998.

Malgrat que el reglament estableix que ha de reunir-se un cop l’any, si es considera oportú es poden fer més sessions, i des del seu impuls s’ha reunit en plenari en una vintena d’ocasions, l’últim cop el setembre passat.