La Generalitat es compromet a eliminar els barracons de dues escoles de l’Hospitalet

0
La Generalitat es compromet a eliminar els barracons de dues escoles de l'Hospitalet | FOTO: Europa Press

Generalitat i Ajuntament han acordat iniciar els treballs de redacció d’un conveni de col·laboració per establir un marc de relació entre les dues administracions

La Conselleria d’Ensenyament s’ha compromès a encarregar pròximament la redacció dels projectes de construcció dels nous edificis de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel de L’Hospitalet de Llobregat, amb la finalitat de suprimir els mòduls prefabricats en els quals actualment estudien els alumnes.

Aquest ha estat el compromís adquirit per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que aquest dimecres al matí ha mantingut una reunió de treball amb l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, a l’Ajuntament de la ciutat.

Generalitat i Ajuntament han acordat iniciar els treballs de redacció d’un conveni de col·laboració per establir un marc de relació entre les dues administracions i per abordar les reivindicacions de la ciutat en matèria educativa.

Aquest conveni inclourà un pla de treball per a la construcció dels nous edificis de les escoles Ernest Lluch i Paco Candel, que actualment funcionen en barracons.

Pel que fa a l’Ernest Lluch, Ensenyament s’ha compromès a iniciar de seguida els tràmits per a la redacció del projecte executiu i per a la licitació de les obres, amb la finalitat de començar-les a final del 2017 o a començament del 2018.

En el cas de l’escola Paco Candel, el departament encarregarà durant l’any 2017 la redacció del projecte executiu del nou edifici escolar.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha afirmat que “el fet més important és que hi ha un compromís per començar els tràmits, que fins ara no hi havia, i s’intentarà tenir les dues escoles com més aviat millor”.

Reformar cinc escoles

Per la seva banda, la consellera ha anunciat també que Generalitat i Ajuntament treballaran en un pla integral per reformar cinc escoles que requereixen d’una rehabilitació, en concret les Frederic Mistral, Miracles Consarnau, Bernat Metge, Busquets i Punset i Joaquim Ruyra.

El conveni que signaran les dues administracions també abordarà la redacció d’un mapa de l’educació especial i de la formació professional a la ciutat i la priorització dels recursos destinats a les escoles d’alta complexitat.