Genovation GXE, un prototip de rècord

0

El Genovation GXE és un prototip que pren com a base el Corvette Z06 per convertir-se en el vehicle elèctric més ràpid del món

Poc sabíem fins ara de l’empresa Genovation cars, especialitzada a desenvolupar noves opcions de mobilitat. Ha arribat a les nostres vides amb magnificència, preparant un Corvette Z06 elèctric amb més de 710 CV denominat Genovation GXE.

El Genovation eXtrem Electric és un prototip amb més de 710 cavalls fabricat a Estats Units com un superesportiu elèctric. L’empresa ha utilitzat un Corvette Z06 de 2006 com a base per substituir el seu propulsor V8 de 7 litres per un conjunt de motors elèctrics que generen 522 kW. El vídeo que us presentem és una prova que va tenir lloc al Centre Espacial Kennedy (Florida) per comprovar fins a on és capaç d’arribar aquest intrèpid ecològic. El cas és que aquesta joieta ha aconseguit batre el rècord de velocitat màxima (certificat per la International Mile Racing Association) d’un model elèctric en aconseguir els 300,63 km/h en una pista de 4,83 quilòmetres de llarg. Aquestes dades s’han aconseguit gràcies al treball intens dels enginyers a rebaixar el centre de gravetat, augmentar la seva capacitat aerodinàmica i aconseguir un equilibri de pesos proper al 50 per cent.

Per ara aquest vídeo pertany a la primera jornada de proves del model, per la qual cosa podria donar-nos moltes més sorpreses. Segons la pròpia empresa el Genovation GXE pot arribar a aconseguir els 320 km/h i plantar-se als cent quilòmetres per hora en 3 segons. Tot això se suma a una autonomia de 209 quilòmetres, millorable però acceptable tenint present el tipus de model que tenim davant. L’autonomia allargada és un dels temes més treballats per part de l’empresa Genovation Cars, fundada l’any 2007 amb una relació molt forta amb els Estats Units.