El tècnic grec arriba a la banqueta blaugrana amb “molta feina per endavant” després de desvincular-se del Lokomotiv Kuban

Georgios Bartzokas és el nou entrenador del primer equip de bàsquet del FC Barcelona Lassa. El tècnic grec, de 51 anys, es compromet amb els blaugranes per les tres pròximes temporades, substituint Xavi Pascual: “És un gran honor fitxar pel FC Barça Lassa. Estem parlant el millor club del planeta, és conegut a Europa i a tot el món. Tinc un gran respecte per Xavi Pascual i el seu treball. És un gran honor per a mi asseure’m en aquesta banqueta després d’ell, ha fet un gran treball aquí durant molts anys”.

Bartzokas prové del Lokomotiv Kuban, pel qual va fitxar a l’estiu del 2015. Amb contracte en vigor, reconeix que la seva arribada a Barcelona “no ha estat fàcil, però finalment estic aquí”. El grec arriba amb ganes, però conscient de la responsabilitat de tornar a posar l’equip en l’aparador: “Tenim molta feina per endavant. El Barça Lassa és un equip que ha de jugar un bàsquet atractiu, que ha de guanyar títols i que ha de formar jugadors. Són tres coses importants pel club”.

Georgios Bartzokas ha desenvolupat la seva trajectòria com a entrenador en el seu país: l’Olympia Larissa (2006-2007), el Maroussi (2008-2010), el Panionios (2010-2012) i l’Olympiacos (2012-2014). En el seu palmarès destaca l’Eurolliga aconseguida l’any 2013 amb l’Olympiacos i una Copa Intercontinental FIBA amb el mateix club. Aquella mateixa temporada també va ser reconegut com el millor entrenador europeu.

Un cop tancat el fitxatge de l’entrenador, durant la segona quinzena de juliol el Barça presentarà públicament el nou tècnic i el nou model de la secció de bàsquet del FC Barcelona, així com totes les persones que formaran part de l’estructura de la secció.